Cursus informatie

Slide show Slide show Slide show Slide show Slide show Slide show Slide show Slide show Slide show

Verslag van een vakantie op de boot J. Henri Dunant

Hoe kwamen we er toch toe met het Rode Kruis op vakantie te gaan? We, dat zijn mijn man Henk en ik, Ella, beiden 83 jaar.
Wel, we waren gewend 2x per jaar op vakantie te gaan. Door lichamelijke ongemakken kan dat niet meer. Thuiszitten beviel niet zo en toen we hoorden dat er op de Henry Dunant nog plaats was, hebben we meteen toegehapt.

We gingen op maandagmorgen met de 'Valys' naar Zutphen, onze opstapplaats. In de auto maakte ik me zorgen over de koffer: "Zou de chauffeur die wel op de rollator willen zetten? En moesten we dan nog ver lopen naar het schip?"
Nu, dat was allemaal perfect geregeld! We stapten uit bij de 'deur'. De koffer werd door vrijwilligers naar onze hut gebracht. Twee dames werden voorgesteld als onze verzorgsters.

Alles wat we moesten weten over het schip betrof (de indeling, lift, badkamer, licht- en alarmknopjes) werd rustig uitgelegd en voorgedaan. Die avond voeren we nog naar Emmerik, helaas gedeeltelijk in het donker.
Dinsdag vertrok het schip van haar ligplaats om circa 9 uur 's morgens en voer naar de volgende bestemming. Begin van de middag begon de wandeling: te voet, achter de rollator, in de rolstoel, zelfs een dame met bed en al! We kwamen in Tiel (Flipje), Kinderdijk (molens), Rotterdam (de havens en het grootste cruiseschip Oasis of the Seas (6700 passagiers, 2300 bemanningsleden), Wijk bij Duurstede (binnenstad - zangkoor van 25 dames + accordeoniste) en tot slot Arnhem waar we zaterdagochtend van boord en naar huis gingen.

De verzorging door de vrijwilligers was geweldig! Alle lof! Het eten was uitstekend. De hoog/laag bedden lagen prima. De hut was ruim bemeten (met tv) en in de badkamer was alles naar wens. Het was een heel goed verzorgde vakantie.
Nogmaals alle lof voor de vrijwilligers!

Ella Geesink-de Boer

Inlog vrijwilligers