Cursus informatie

Activiteiten en cursussen

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Slide show Slide show Slide show Slide show Slide show Slide show Slide show Slide show Slide show

Voorjaarstocht dinsdag 8 Maart

Het is 9:45 uur en ik vertrek van huis op naar de Zeven Akkers waar mijn opstapplaats is.

Mijn schoonmoeder is vandaag ook mee, de weersvoorspelling is prachtig.

We gaan vandaag richting Drenthe met de bus van Theo. We vertrekken vanaf de Zeven Akkers richting Zwolle via de snelweg. Net achter Zwolle gaan we van de snelweg af en rijden we het Drentse landschap in. Via de oude weg N371 langs de Drentse Hoofdvaart rijden we richting Dwingeloo.
Wat een prachtige omgeving en het weer doet ook leuk mee.

Rond 11:30 uur komen we aan op de boerderij van de familie Rosink.
We worden vriendelijk ontvangen, de koffie met krentenwegge staat al klaar en daar hebben de meesten wel zin in. Er wordt gekletst en gezellig koffie gedronken. We hebben een gezelschap van ± 38 dames en 2 heren. Heel erg leuk dat er ook mannen mee gaan op deze voorjaarstocht.

Na de koffie verteld de gastvrouw van de boerderij Jenny Rosink het verhaal over het ontstaan van de boerderij, ondersteund met foto’s. De nevenactiviteit, daar komen we voor en dat is wel duidelijk: Advocaat proeven.

De proeverij kan van start, we krijgen allemaal 5 Kuipjes met advocaat en een glaasje voor de likeuren. Roomadvocaat, Amaretto, Perzik, Mango en Boerenjongens. dit alles wordt in de markt gezet onder de merk naam Drents Roomkaatje. De likeuren zijn ook heerlijk. We besluiten met een bezoek aan het winkeltje en daar worden goede zaken gedaan!

We vervolgen onze tour de Drenthe en de volgende stop is restaurant de Kluft in Ossenzijl. Hier wacht ons een uitgebreid lunchbuffet met een kroket, wat een verwennerij.

Voldaan stappen we in de bus op weg naar Harderwijk met een toeristische route. Via de polder, via Ketelhaven en komen rond 17:30 weer veilig aan in Harderwijk.

Namens het Rode Kruis afdeling Harderwijk en Hierden dank aan de deelnemers. Het was weer een genoegen om met jullie opstap te mogen. Op naar het volgende uitje.

Er is een sjaal in de bus blijven liggen. De eigenaar kan zich melden bij Henny.

De 2e voorjaarstocht was op woensdag 30 Maart

Ook deze dag was succesvol. De regenbuien kwamen terwijl we in de Boerderij waren of in de bus. De zon scheen volop en iedereen heeft erg genoten. De boerin was ook erg tevreden met de verkoop in haar winkeltje.

Inlog vrijwilligers