SOCIALE HULP NATIONAAL

Dit taakveld heeft (landelijk gezien, maar ook plaatselijk) als doelstelling het verminderen van eenzaamheid, het vergroten van zelfredzaamheid, met extra aandacht voor kinderen en ondersteuning van mantelzorg.

Welke activiteiten worden binnen sociale hulp gedaan?

Boerenmarkt 2008                      Creatieve activiteiten
Boerenmarkt  Creatieve activiteiten

Er vinden groepsactiviteiten plaats in Randmeer, de Zeven Akker en in het Rode Kruis gebouw. Daar doen in totaal zo’n 30 á 40 mensen aan mee. Het gaat dan enerzijds om sociaal contact, maar er wordt ook gebreid, gehaakt enzovoort. Die spulletjes worden op bepaalde dagen verkocht in ondermeer winkelcentrum Stadsdennen, op Sonnevanck, op Randmeer, de bibliotheek en op de Boerenmarkt in Hierden.
 

Er is een telefooncirkel met 16 deelnemers. Vrijwilligers bellen de deelnemers op voor een praatje en om te informeren of alles goed gaat.


Ook zijn er mogelijkheden voor een aangepaste vakantie.
Enerzijds kan het voor de deelnemers veel betekenen, maar ook kan het de mantelzorgers ontlasten. Jaarlijks nemen hieraan zo’n 14 mensen deel.
Ook hierbij is er veel inzet van vrijwilligers.
 

Creatieve ochtend
 
Recreatieve activiteiten
De laatste jaren wordt er ook een herfsttintentocht en een voorjaarstocht georganiseerd, waarvoor veel belangstelling bestaat. We maken met een luxe bus een uitgestippelde rit en onderweg genieten we van al het moois dat Nederland ons te bieden heeft. We gaan ook gezamenlijk koffie drinken met iets lekkers daarbij. Afhankelijk van de reis, kan er een eenvoudige maaltijd zijn. Ook komt het voor dat we naar een museum gaan. Dit is per keer verschillend.
Andere sociale activiteiten die allemaal begeleid worden door vrijwilligers zijn o.a.: Bingomiddagen & Mobieltjesochtenden
(zie activiteitenkalender)   
 
Bingomiddag     

Voorjaarstocht      

Herfsttintentocht

 De Red Crosser
      
Ook gaan we ieder jaar voor een dagtocht naar Amsterdam. Daar maken we met de Red Crosser, een speciale tram, een rondrit door  Amsterdam.

Aan jonge mensen wordt ook aandacht besteed.
Zo wordt er soms eerste hulp les op scholen   gegeven, maar er is ook regelmatig een eerste hulp opleiding voor jeugd van het voortgezet onderwijs.     
Mobieltjesochtend
Uitleg mobiele telefoon
Jongeren binnen de afdeling van het Rode Kruis geven uitleg over het gebruik van uw mobiele telefoon. Wanneer u vragen heeft kunt u dit aangeven en zal een jongere vrijwilliger een afspraak met u maken om bij u thuis uitleg te geven. E-mail: Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien. of T. 0341-418620.